Anastasyadis, Victoria

toegepaste kunst en vormgeving 

CV

Victoria Anastasyadis studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en verdiepte zich in ‘les arts décoratifs’ aan de Sorbonne in Parijs. Daarna volgde zij de opleiding tot museumconservator van de UvA en de VU. Het praktijkjaar van deze Master bracht ze door als conservator-in-opleiding op de afdeling Toegepaste kunst en vormgeving van het Stedelijk Museum Amsterdam. In 2009 studeerde zij cum laude af op de textielkunst van Désirée Scholten-Van de Rivière. Momenteel assisteert zij de conservatoren vormgeving van het Stedelijk Museum bij de opstelling van de collectie in het nieuwe museum en is zij freelance recensent voor onder andere deze website.   

recente publicaties/recent publications

  • Het temperament van de draden – de wandkleden van Désirée Scholten-van de Rivière, Amsterdam (scriptie UvA) 2009.
  • ‘Artificiële flora’ (projectvoorstel Linda Nieuwstad), in: Virtueel Museum Zuidas Krant (2008) 5, p. 4.  
  • Met A. Gimpel en S. Veenenbos, ‘Hellas herontdekt: voorlopers van de negentiende eeuw’, in tent.cat. Hellas – Visies op Griekenland in de Negentiende eeuw, Amsterdam (Allard Pierson Museum) 2006, pp. 27-38. 
  • ‘Inkijk in de moderne (textiel)kunst – Het archief van Herman en Desiree Scholten/Looking into modern (textile) art – The archive of Herman and Desiree Scholten, RKD Bulletin (2009) 2, pp. 50-53.

contact